2011. április 6., szerda

J. K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire

Még mindig kissé el vagyok maradva a bejegyzésekkel, de épp a Constant Gardenert olvasom és el fog tartani egy ideig mire befejezem.

Ez a Harry Potter könyv a már negyedéves Harry kalandjaiba enged bepillantást, melyek rögtön az év elején kezdődnek. Hogwartsba érkezésükkor megtudják, hogy az idei évük kissé szokatlan lesz, külföldi varázslótanoncok vendégeskednek náluk és a három varázslóiskola egy régi hagyományt, a Triwizard kupát próbálja ismét feleleveníteni. Elméletileg csak 17 éven felüliek nevezhetnek, de hogy hogy nem, Harry neve is a kalapba kerül, és ő is a versenyzők között találja magát. Mközben ő a feladatokat próbálja meg megoldani és túlélni, megpróbálják kideríteni hogy ki és miért akarta Harryt a versenyen látni. Az év folyamán egyre több jel utal arra hogy Voldemort egyre erősödik, míg végül egy drámai párbajban csúcsosodik ki a történet. 

Nagyon sokminden tetszett ebben a könyvben, kezdve azzal, hogy végre nem a mostanra már kissé Dursley házban kezdünk, folytatva a Quiddich világkupával, a külföldi iskolákkal és a hozzá tartozó történetekkel, nem beszélve a múlt sötét titkairól és szereplőiről. 

Jó volt hogy kizökkentették szereplőinket a hétköznapjaikból, bár talán kicsit sok volt a konspiráció, de a könyv vége valami hihetetlenül izgalmasra és meghatóra sikeredett, csak faltam az oldalakat és izgultam, hogy vajon innen hogyan tovább, Harry?

Ennek köszönhetően pár nappal a könyv befejezése után "véletlenül" a Waterstonesban találtam magam és hogy hogy nem, az 5. résszel lettem gazdagabb - vagy inkább a táskám nehezebb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése